Curs – Cunoaşterea, în esenţă, a conceptelor şi teoriilor referitoare la circuitele primare ale stațiilor de evacuare a energiei din CHE și a posturilor de transformare și la strategiile de mentenanţă aplicate echipamentelor, găsirea unor răspunsuri adecvate la probleme actuale, multidisciplinare, prin abordarea celor mai recente tehnologii şi a mijloacelor moderne de cercetare. Analiza soluțiilor tehnice de retehnologizare a SE și PT din perspectiva respectării standardelor și a asigurării mentenanței.
Proiect - Introducerea studenţilor în metodologia generală de calcul a unei staţii electrice de evacuare a energiei din CHE și conștientizarea particularităților acesteia și a importanței pe care o are abordarea problemelor legate de mentenanță încă din faza de proiectare.
Laborator - Aprofundarea cunoştinţelor prezentate la curs, mărirea capacității de analiză independentă, formularea de argumente, decizii şi demersuri concrete în caz de incidente sau avarii în SE din laborator. Studiul funcționării camerei de termoviziune. Se va pune accent pe gândirea inovatoare şi adaptativă, capabilă să găsească soluţii centrate pe nevoile concrete ale beneficiarilor.