1. Concepte de baza in analiza economica si financiara. Etapele de implementare a unui proiect de investiţii în domeniul energetic. Metode de estimare a principalelor componenete ale fluxurilor de numerar aferente realizarii unui proiect energetic.
2. Noţiuni referitoare la preţuri. Rolul factorului timp.
3. Criterii de alegere a surselor de finanţare a proiectelor de investiţii.
4. Criterii si indicatori de analiza economica si financiara bazate pe valori actualizate. Definiţiile indicatorilor de performanţă economică având la bază valori actualizate. Aplicarea indicatorilor de performanţă economică având la bază valori actualizate. Definiţiile indicatorilor de performanţă economică având la bază valori neactualizate. Aplicarea indicatorilor de performanţă economică având la bază valori neactualizate
5. Criterii de analiza economica si financiara bazate pe analiza costurior de productie. Elemente care stau la baza determinarii costurilor de producţie. Determinarea diferitelor costuri de producţie. Repartiţia costurilor totale de producţie între diversele produse realizate în procese energetice combinate (cogenerare). Folosirea costurilor de producţie la determinarea tarifelor de vânzare a energiei electrice şi termice.
6. Criterii de analiza ecologice a proiectelor energetice.